25 Ekim 2014 Cumartesi

Pastahane Poğaçası

Malzemeler:

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 yumurta(sarısı üzerine akı içine )
  • 1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 Türk kahvesi fincanı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
  • 1 paket instant maya

  •  
    İçi için:
     
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

  •  
    Hazırlanışı:
     
    Bütün malzeme karıştırılarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
    Hiç beklenmeden iç harçtan koyularak şekil verilir. Üzerine yumurta sarısı ve isteğinize göre susam, çörek otu atılan poğaçalar mayalanmaya sıcak bir yere bırakılır. 40-45 dk mayalandırılır. 200 derece sıcak fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirilir.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder